Tag Archives: cych

Czas na porządki urodowe

Poszarzała, papierowa, mało elastyczna, często przesuszona i z podrażnieniami – wiosną skóra bywa daleka od ideału. Jak ją oczyścić, nawilżyć i ujędrnić? Wdrożyć wiosenny plan porządków urodowych. Czas na szorowanie, ścieranie, wymiatanie i odkurzanie. Z wiosennymi prządkami urodowymi jest trochę jak z tymi domowymi. Przystepując do działania, mamy jasno określony cel – odzyskanie zdrowej, promiennej

Nowe urządzenia w polskich szpitalach

Pod koniec maja br. dwa polskie szpitale – warszawski szpital MSWiA oraz łódzki USK im. WAM – otrzymały darowiznę w postaci nowoczesnego sprzętu medyczno-rehabilitacyjnego VITAFON. Dystrybutor urządzeń na terenie Polski, firma Vitafon PL, zdecydowała się obdarować wybrane szpitale swoimi produktami w celu promocji i ochrony zdrowia pacjentów z Warszawy i Łodzi. Urządzenie VITAFON działa leczniczo

Zbadaj się – upewnij się, że to nie alergia

Zbadaj się – upewnij się, że to nie alergia Choroby alergiczne należą do jednych z najczęściej występujących schorzeń współczesnej cywilizacji. Jak pokazują badania, alergia dotknęła już ok. 10-30% populacji. Niewykryta alergia może być nie tylko uciążliwa, ale również niebezpieczna dla zdrowia, a nawet życia pacjenta. Objawy chorób alergicznych są bagatelizowane przez wiele pacjentów. Do najbardziej

Bezsenność nocy letniej

Mimo spędzonych kilku godzin w samochodzie, wycieńczona stresem pakowania i chaosem towarzyszącym wielu wyjazdom – po dotarciu na miejsce nie możesz zasnąć. Taki scenariusz to wakacyjna bolączka wielu wczasowiczów. Nowe miasteczko, nowy pokój, nowe łóżko są obce i ciężko przyzwyczaić się do nieznanego nam terenu. Wysoka temperatura otoczenia również nie sprzyja komfortowemu wypoczynkowi (optymalna temperatura,

Surowe warzywa – nie zawsze zdrowe

Pogląd, że surowe warzywa zachowują najwięcej cennych składników został zakwestionowany. Okazuje się, że niektóre z nich najwięcej wartości mają w postaci duszonej, gotowanej, a nawet smażonej. Nie możesz się przekonać do surowej marchewki, brokułów, pomidorów? Uwielbiasz ketchup i jarzyny ugotowane na parze lub podsmażone na patelni? To świetnie, ponieważ naukowcy z uniwersytetu w Parmie zakwestionowali

Top